hibiscustheeAderverkalking Kruiden Voeding 

Hibiscusthee verlaagt bloeddruk en cholesterol

Deel dit artikel met je vrienden

Hibiscusthee kan gebruikt worden om de bloeddruk te verlagen en om het cholesterol te verlagen. Toch dienen we er rekening mee houden dat er verschillende soorten hibiscus bestaan. En het is slechts één soort die kan gebruikt worden omwille van zijn voordelen voor onze gezondheid. Dan hebben we het over de hibiscus sabdarifffa. Deze plant kan dus niet alleen gebruikt worden als decoratieplant maar kan ook dienen om onze gezondheid te verbeteren.

Hibiscus bevat een reeks krachtige antioxidanten. Deze zullen ervoor zorgen dat vrije radicalen geen kans hebben in het lichaam. Deze vrije radicalen kunnen schade aanrichten en kunnen daarmee de veroudering van het lichaam doen versnellen. Dat is niet alleen zichtbaar vanbuiten, we zien er sneller ouder uit. Maar is ook zichtbaar vanbinnen. Zo zal het hart en andere organen sneller gaan ouder worden. Waardoor we een verhoogde kans maken op eventuele chronische aandoeningen.

Cholesterol verlagen

Ook kan hibiscus helpen om het cholesterol te verlagen. Dit zien we vooral op vlak van het LDL cholesterol. Door regelmatig hibiscus thee te drinken krijgen we dus een lager LDL cholesterolgehalte. Het LDL cholesterol is het slechte cholesterol en v erhoogt daarmee het risico op aderverkalking en andere problemen die daarmee gepaard gaan zoals hartziekten en zelfs hartfalen.

Niet alleen zal het cholesterol dalen door hibiscusthee te gebruiken. We zien namelijk ook een daling in de triglyceriden. Dat zijn de bloedvetten.

Bloeddruk verlagen

Door de bloeddruk te verlagen krijgen we ook een verminderd risico op het krijgen van chronische hartziekten. We hebben ook een lagere kans om te sterven aan een hartaanval of beroerte. Heel veel mensen hebben last van een hoge bloeddruk, zonder dat ze het zelf weten. Mensen met een hoger risico zijn de mensen met overgewicht, mensen die roken of de mensen die weinig bewegen en ongezond eten.

Studies hebben aantoond dat hibiscusthee kan helpen bij het verlagen van de bloeddruk. Dit komt doordat de hibiscusthee zal werken als een soort ACE blokker zoals bepaalde medicijnen tegen een hoge bloeddruk. Op die manier kunnen we er dus voor zorgen dat de hypertensie wordt tegengegaan.

Het is echter van belang dat we deze niet zonder medeweten van onze huisarts gaan gebruiken. Indien we ook medicijnen nemen bestaat natuurlijk de kans dat de bloeddruk dan te laag wordt. En dat kan dan weer leiden tot duizeligheid en kan zeer gevaarlijk zijn op het werk of in het verkeer.

Vitamine C

Hibiscusthee bevat ook vitamine C. Dat zal de lever helpen stimuleren waardoor ook een verbetering zal plaatsvinden van de spijsvertering. Mensen kunnen makkelijker afvallen en er kan daardoor ook een daling van het cholesterol plaatsvinden.

Deel dit artikel met je vrienden

Related posts

Leave a Comment