Natuurlijke Middelen tegen AderverkalkingAderverkalking Kruiden Voeding 

Natuurlijke Middelen tegen Aderverkalking

Deel dit artikel met je vrienden

meidoorn cholesterolAderverkalking is een aandoening waarbij cholesterol, calcium en een reeks van andere overtollige stoffen zich gaat vormen aan de bloedvaatwanden. Deze vorming heet plak en zal ervoor zorgen dat het bloed minder makkelijk kan stromen doorheen de bloedvaten. Dit zal er dan ook op zijn beurt voor zorgen dat de organen onvoldoende zuurstof zullen toegediend krijgen.

Dit is voor al onze organen natuurlijk een probleem. Maar vooral dan voor ons hart. Wanneer ons hart te lang zonder zuurstof zit kan namelijk een hartaanval ontstaan. En dat is in veel gevallen dodelijk.

Verder kan aderverkalking ook zorgen dat we andere problemen krijgen. Denk maar aan beroertes, nierziekten en zelfs dementie wordt in verband gebracht met deze aandoening.

Wanneer we weten dat we te maken hebben met aderverkalking is het zeker aangeraden om natuurlijke middelen tegen aderverkalking te gaan gebruiken en op die manier de problemen proberen op te lossen op een natuurlijke manier.

Er zijn namelijk een reeks van middelen beschikbaar die kunnen helpen tegen aderverkalking. Zij zullen dan ofwel de plak helpen verwijderen. Of zullen een preventieve werking hebben tegen de vorming van plak in de toekomst.

Deze natuurlijke middelen die we kunnen gebruiken zijn hoofdzakelijk afkomstig van planten en kunnen helpen bij de behandeling van deze aandoening. Ze zullen ook zorgen voor een verlaging van het cholesterolgehalte.

Wat we vooraf moeten weten

Hoewel we wetenschappelijk kunnen aantonen dat deze middelen daadwerkelijk helpen. Toch kunnen ze onvoldoende zijn om de aandoening volledig te genezen. Het is daarom aangewezen dat we een gezonde levensstijl erop nahouden waarbij we zorgen voor extra beweging en eventueel medicatie nemen die wordt voorgeschreven door de huisarts.

Artisjok

Artisjok heeft aangetoond het cholesterol te verlagen. We zien onder meer een stijging van de goede cholesterol of de HDL, en we zien een daling van de slechte cholesterol of de LDL.

De dosis is afhankelijk van hoe sterk het supplement is. Er zijn geen directe bijwerkingen bij het gebruiken van hoge doseringen artisjok extract.

Knoflook

knoflook cholesterolKnoflook kan helpen bij het behandelen van talrijke aandoeningen. Ook bij het het verlagen van het cholesterol. Hoewel er onderzoeken zijn die deze effecten tegenspreken.

Toch raakt men het eens over het feit dat knoflook zal helpen om aderverkalking te behandelen. Zo zal de opstapeling van plak worden vertraagd. Er is ook een lager risico op hartziekten bij het gebruiken van knoflook.

De werkzame stof is dezelfde stof die de penetrante geur van knoflook veroorzaakt. Dus kunnen we automatisch stellen, hoe sterker de knoflook ruikt. Hoe krachtiger de werkzame stof aanwezig zal zijn in de knoflook.

Niacine

Niacine ofwel vitamine B3 is de belangrijkste stof om het cholesterol te verlagen. We zullen ermee het HDL doen stijgen met maar liefst 30%. Het zal er ook voor zorgen dat de triglyceriden verlaagd worden.

De aanbevolen hoeveelheid bedraagt 15 mg per dag. Er zijn echter bepaalde bijwerkingen zoals misselijkheid, duizeligheid en het rood worden van het gezicht. Die treden meestal op in het begin van de kuur en verdwijnen na hooguit een week.

Meidoorn

Meidoorn is een kruid die we overal ter wereld kunnen terugvinden. Het supplement wordt gemaakt van de bladeren en van de bessen. We kunnen het vrij kopen en het wordt in Duitsland zelfs gebruikt als geneesmiddel tegen hartziekten. Meidoorn bevat quercetine en dat zorgt voor het verlagend effect van het cholesterol. Meidoorn zal ook helpen bij het verwijderen van plak en voorkomen dat er nieuwe plak wordt gevormd.

Referentie:

http://umm.edu/health/medical/altmed/condition/atherosclerosis

http://hartziekte.be/hart-en-vaatziekten/vaatziekten/item/422-wat-is-aderverkalking

https://www.hartstichting.nl/vaatziekten/slagaderverkalking

Deel dit artikel met je vrienden

Related posts

Leave a Comment