oregano cholesterol verlagendKruiden 

Oregano om cholesterol op een natuurlijke manier te verlagen

Deel dit artikel met je vrienden

Verschillende onderzoekers geloven dat oregano een effectieve manier is om cholesterol te verlagen op een natuurlijke manier. De olie ervan zal niet alleen zorgen voor een preventieve werking tegen hartziekten en het verlagen van pijn en ontstekingen. Het zal ook de balans terugbrengen tussen de verschillende hormonen in het lichaam en heeft nog een reeks andere gunstige eigenschappen voor onze gezondheid.

kruiden en specerijen hebben een lange geschiedenis. Zowel in de keuken als voor medicinale eigenschappen. Er is echter één kruid die daar duidelijk tussen uitspringt. En dat is oregano.

oregano

Het werd het eerst gebruikt door de Grieken die het voorschreven voor tal van problemen met onze gezondheid. Het was Hippocrates die het gebruikte als een antiseptisch middel. Ook in het noorden van Amerika werd oregano gebruikt als een medicijn. We kunnen daarvoor teruggaan tot eind 19de eeuw.

Het wordt tegenwoordig vaak gebruikt om zijn preventieve werking tegen hartziekten.

Oregano olie

Oregano olie is de essentiële olie die we terugvinden in de plant. Ze bevat een groot aantal belangrijke bestandsdelen die werken in het lichaam als een antioxidant.

Daarnaast zal ze ook zorgen voor voldoende vitamine C, A en K. Ze bevat mineralen zoals Mangaan en calcium. Ook kan oregano gezien worden als een sterke bron van vezels. Hoewel dit niet altijd bekend is.

De antioxidanten in oregano

We kunnen het ook gebruiken om gezonde omega 3 vetzuren in te nemen. Het zijn dan vooral de gedroogde kruiden die ons een degelijke hoeveelheid kunnen leveren. Een onderzoek in de Verenigde Staten kon aantonen dat de plant 42 keer sterker is dan appelen en 12 keer sterker is dan sinaasappelen. Dit werd vastgesteld door de kracht van de antioxidanten te vergelijken in de verschillende planten en vruchten.

Oregano en het cholesterolgehalte

oregano kruidenDoor de krachtige samenbundeling van voedingsstoffen, inclusief omega 3, vezels, aminozuren en antioxidanten is oregano een ware superfood. Zeker wanneer het komt op de gezondheid voor ons hart.

Onderzoek heeft ook kunnen aantonen dat de antioxidante werking van het kruid, in combinatie met de vitamines en mineralen ervoor kan zorgen dat we het cholesterol kunnen verlagen. Daarnaast zien we ook een daling van de triglyceriden.

Oregano heeft ook aangetoond een gunstige werking te hebben op de bloeddruk bij mensen. We zien ook nog dat de plant een antibacteriële werking heeft en kan helpen tegen hartziekten die veroorzaakt worden door infecties.

Gebruik

Het is vooral de olie van de plant die gunstig blijkt te zijn voor onze gezondheid. Het is daarom beter om de olie te gaan gebruiken dan om de plant zelf te gebruiken. Hoewel gedroogde kruiden ook een relatief hoge hoeveelheid bevatten van antioxidanten in combinatie met gezonde vetten.

We kunnen de plant makkelijk groeien in onze tuinen en op die manier dan gebruiken in onze keuken. We kunnen er ook thee van maken.

 

Referentie

http://universityhealthnews.com/daily/heart-health/herb-used-for-lowering-cholesterol-naturally/ 

https://www.tuinadvies.be/artikels/kruiden_oregano

http://www.ziezozon.com/zo-gezond/oregano-wondermiddel-voor-het-immuunsysteem

 

Deel dit artikel met je vrienden

Related posts

Leave a Comment