Royal Jelly Verlaagt Cholesterol Op Natuurlijke Manier

Deel dit artikel met je vrienden

De effecten van royal jelly op het cholesterolgehalte bij mensen

Wanneer we te maken hebben met een te hoog cholesterol dan is dat natuurlijk geen lachertje. Het nemen van medicijnen tegen deze problemen kan ons een aantal bijwerkingen verschaffen. Het is daarom nuttig dat we even de tijd nemen om een aantal natuurlijke middelen te gaan bekijken. Die kunnen vaak een net zo krachtig resultaat hebben als de gegeven medicatie om het probleem te behandelen.

Natuurlijke middelen om het cholesterol te verlagen gaan niet gepaard met deze bijwerkingen en zijn dus een veiliger alternatief voor mensen die hun cholesterolgehalte willen verlagen.

royal jelly cholesterolverlagend

De onderzoeken naar de effecten van royal jelly

We hebben ontdekt dat ook royal jelly daarvoor in aanmerking komt. Onderzoeken hebben namelijk kunnen aantonen dat we het LDL cholesterol kunnen verlagen door royal jelly te gebruiken.

Een onderzoek ging 6 gram royal jelly toedienen aan patiënten met een verhoogd cholesterolgehalte. En dit gedurende 4 weken. Zij kwamen tot een aantal spraakmakende resultaten.

bijZe zagen namelijk dat het totale cholesterol sterk ging dalen en dat ook het LDL ging dalen. We zagen in dit onderzoek echter geen daling van de triglyceriden. Ook het HDL bleef onaangetast.

Afgaande op deze studie kunnen we dus vaststellen dat een dosis van 6 gram royal jelly per dag kan helpen om het slechte cholesterolgehalte en het totale cholesterolgehalte te doen dalen.

LDL wordt aangemaakt in de lever. Het wordt losgelaten in de bloedbaan om de weefsels in het lichaam te voorzien van triglyceriden. Hoge hoeveelheden LDL worden in verband gebracht met het risico op aderverkalking en hartproblemen. Omdat deze aderverkalking een vernauwing veroorzaakt van de bloedvaten. En het daardoor moeilijker maakt voor het bloed om effectief door de bloedvaten te stromen.

6 gram royal jelly is natuurlijk een relatief hoge hoeveelheid en is nogal een duur alternatief voor de gegeven medicatie tegen een te hoog cholesterolgehalte. Er zijn echter ook onderzoeken die aantonen dat ook met een lagere dosering, er toch gunstige effecten kunnen worden bereikt.

De volgende studie werd uitgevoerd met de helft van deze dosis. Er werd een dosis van 3 gram toegediend en dit gedurende 3 maanden.

Men kwam tot ongeveer dezelfde vaststellingen. Het LDL ging dalen en de HDL en triglyceriden bleven onaangeroerd.

Het mechanisme achter deze verlaging

royal jelly voedingHet mechanisme achter deze verlaging is te zoeken in de verhogende werking van royal jelly op het DHEA. Dit zou op zijn beurt zorgen voor een daling van het LDL en daarmee het risico op hartziekten doen afnemen.

Afgaande van deze 2 onderzoeken die zijn uitgevoerd op mensen kunnen we dus besluiten dat royal jelly daadwerkelijk kan helpen om op een natuurlijke manier het cholesterol te verlagen.

Toch moeten we vaststellen dat er relatief hoge dosissen gebruikt werden van 6 en 3 gram. Hoewel die niet enorm zijn kan dat toch wat prijzig uitkomen op termijn. Het is daarom aangeraden om royal jelly toe te voegen aan het dieet, door middel van een lagere dosis. En andere belangrijke ingrediënten te gaan gebruiken die ook een verlagend effect hebben op het cholesterolgehalte.

Door de combinatie van deze voedingsstoffen te gebruiken kunnen we dus op dezelfde manier het cholesterolgehalte verlagen dan met medicatie.

Andere voorbeelden zijn:

 

Referentie:
Wat is de werking en wat zijn de eigenschappen van royal jelly?

Deel dit artikel met je vrienden

Related posts

Leave a Comment